Reverta

КАКВО Е REVERTA И ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН?

REVERTA (РЕВЕРТА) е съвременен препарат, предназначен за мъже, страдащи от доброкачествено уголемяване на простатата (доброкачествена хиперплазия на простатата - ДХП).

Всяка таблетка REVERTA съдържа:

 • 50 mg - стандартизиран екстракт от Pygeum africanum;
 • 190 mg - стандартизиран поленов екстракт Graminex G63;
 • 160 mg - стандартизиран екстракт от Saw palmetto;
 • 180 mg - стандартизиран екстракт от Urtica dioica;
 • 7,5 mg ‒ ликопен;
 • 5 mg ‒ цинк;
 • 50 µg ‒ селен.

 

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ДХП?

Доброкачествената хиперплазия на простатата (ДХП) е уголемяване на простатата, което води до притискане на долните пикочни пътища и смущения в уринирането. ДХП е едно от най-често срещаните измения на простатата при мъжете над 50 годишна възраст. В България от ДХП страдат около 2 милиона мъже, като по-малко от половината се лекуват.

Причините за ДХП не са напълно изяснени. С възрастта при мъжете настъпват хормонални промени, водещи до нарушaване на балансa между мъжки и женски полови хормони. Нарушеният хормонален баланс, в комбинация с хроничното възпаление водят до разрастване на простатната тъкан и до увеличаване на обема на жлезата.

Простатата е жлеза от мъжката пикочно-полова ситема с форма и големина на кестен. Изградена е от жлезиста и гладкомускулна тъкан. Произвежда секрет, който пренася семенната течност. Разположена e в основата на пикочния мехур и обвива пикочния канал (уретрата), затова нейната големина има важно значение за процеса на уриниране.

С възрастта простатата преминава през два основни периода на растеж. Първият настъпва рано в пубертета, когато простатата удвоява големината си и достига обем от около 20-30 мл. След четиридесет годишна възраст при някои мъже простата започва отново да нараства следствие на процес, наречен доброкачествена хиперплазия на простатата (ДХП).

Най-честите симптоми на ДХП са затруднено и често уриниране, особено през нощта, забавено начало на уринирането, намалено налягане на струята, накъсване на струята, поява на капчици след уриниране, чувство за недоизпразване на пикочния мехур, внезапни позиви за уриниране в някои случаи придружени с изпускане.

В напредналите стадии ДХП причинява сериозни нарушения във функцията на пикочния мехур, бъбреците и сексуалната функция на мъжа. Затова здравето на простатата е от изключителна важност и не бива да се пренебрегва.

 

ОГРАНИЧЕНИЯ НА ЛЕЧЕНИЕТО НА ДХП

Най-често използваните средства за лечение на доброкачествено увеличение на простатата се прилагат за облекчаване на смущенията в уринирането. Основният недостатък на повечето средства, които се прилагат при ДХП e, че не спират процеса на растеж на простатата. С развитие на ДХП, простатата нараства до степен, в която притиска силно уретрата и прави невъзможно уринирането. В този случай може да се наложи и хирургично лечение.

 

КАК ДЕЙСТВА REVERTA?

REVERTA облекчава симптомите на ДХП, посредством няколко механизма на действие:

 1. Потиска растежа на простатата, като блокира секрецията на вещeствата, предизвикващи възпаление и възстановява нарушения хормонален баланс.

 1. Улеснява уринирането, увеличава силата на струята и намалява напрежението в тазовото дъно, като отпуска гладката мускулатура на простатата.
 2. Облекчава усещането за тежест в тазовото дъно, като намалява отока на простатата.
 3. Оказва мощно антиоксидантно действие в простатата, като неутрализира свободните радикали и поддържа нейното оптимално здраве.
 4. Запазва нормалната сексуална функция на мъжа. Цинкът и селенът в състава на REVERTA, имат важна роля в жизнения цикъл на сперматозоидите и поддържат нормалния фертилитет и либидо на мъжа.

 

КАКВО ПОСТИГАМЕ С REVERTA?

 • REVERTA намалява уринирането през нощта.
 • REVERTA улеснява уринирането и увеличава силата на струята.
 • REVERTA отпуска гладката мускулатура на простатата и намалява напрежението в тазовото дъно.
 • REVERTA подпомага възстановяването на нормалния хормонален баланс в простатата.
 • REVERTA запазва нормалната сексуална функция.
 • REVERTA потиска дългосрочно възпалението.
 • REVERTA е безопасен препарат и може да се използва продължително време.
 • REVERTA може да се приема в комбинация с други препарати след консултация с лекуващият ви лекар.

 

КАК ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМА REVERTA?

В случай, че вашият лекар не е препоръчал друго, приемайте REVERTA по следната схема:

 
ИНДИКАЦИЯ
 
    ДНЕВНА ДОЗА     ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ  
 

Уголемена простата (доброкачествена хиперплазия на простатата - ДХП)

   

2 таблетки еднократно, вечер след хранене

   

180 дни

      
 

 

КОЙ НЕ ТРЯБВА ДА ПРИЕМА REVERTA?

Не вземайте REVERTA ако някога сте получавали алергична реакция към някои от съставките на таблетката. REVERTA не трябва да се приема от бременни, кърмещи жени и деца.

 

КАКВИ СА СТРАНИЧНИТЕ ЕФЕКТИ НА REVERTA?

Досега не са известни странични ефекти на препарата и противопоказания за неговото приемане.

REVERTA може да бъде вземан както самостоятелно, така и в комбинация с друг препарат, след консултация с вашия лекар.

Стандартизираният поленов екстракт Graminex G63 е с намален риск от алергични реакции, благодарение на специалната технология на приготвянето му, която елиминира алергените от обвивката на полена.