Cystostop

КАКВО Е CYSTOSTOP?

CYSTOSTOP (ЦИСТОСТОП) е нов препарат, който бързо и трайно облекчава симптомите на дискомфорт в уринарния тракт (пикочен канал, пикочен мехур, бъбреци). 

CYSTOSTOP е разработен в 2 разновидности:

 • CYSTOSTOP RAPID  – препарат предназначен за острите състояния на уринарен дискомфорт.
 • CYSTOSTOP CHRONO  - препарат предназначен за случаите на хронични и често повтарящи се епизоди на уринарен дискомфорт.

Активните вещества в състава на CYSTOSTOP са: D-маноза, стандартизиран екстракт от плодовете на американска червена боровинка и стандартизиран екстракт от брезови листа.

Двете форми на CYSTOSTOP съдържат едни и същи активни вещества в различни количества, съобразено с потребностите при острата и хроничната фаза на дискомфорт в пикочните пътища.

Биологично активните вещества влизащи в състава на CYSTOSTOP RAPID и на CYSTOSTOP CHRONO са от естествен произход.

КАК ДЕЙСТВА CYSTOSTOP И ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН?

CYSTOSTOP не позволява на бактериите E.coli, предизвикващи 85-90% от случайте на  дискомфорт да се захванат за стените на уринарния тракт. Така те остават свобoдни в урината и се изхвърлят от организма с акта на уриниране. CYSTOSTOP действа и на бактериите, които вече са се захванали за стените на уринарния тракт, като уленява тяхното отделяне и отвеждане навън от организма.

ОСНОВНИТЕ БИОЛОГИЧНО АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА В СЪСТАВА НА CYSTOSTOP СА:

cystostop_formula_291D-маноза-  монозахарид, присъстващ  естествено в дървесината и плодовете на множество растителни видове. D-манозата е ефективна и безопасна алтернатива в овладяването на инфекции на уринарния тракт. От храносмилателната система, D-манозата се абсорбира директно в кръвта, откъдето се филтрира от бъбреците и попада непроменена в пикочния мехур. Именно в пикочния мехур D-манозата проявява лечебният си ефект.

След като навлязат в пикочните пътища, болестотворните бактерии се прикрепят за тяхната повърхност посредством израстъци подобни на пипалца, наречени фимбрии.

Затова, най-ефикасният начин да се елиминира причинителя на инфекцията е като се блокира способността на бактериите да се прикрепват за стените на уринарния тракт. D-манозата се свързва и блокира фимбриите на бактериите, чрез които те се прикачат за пикочните пътища.

Така, блокиранните фимбрии не могат да изпълнят своите фукции, в резултат на което бактериите остават свободни в урината и лесно се отвеждат навън при уриниране. Това позволява изчистването на пикочния мехур от бактериите и бързото облекчаване на симптомите на цистит. Освен това D-манозата подпомага и засилва имунната система

 • Проантоцианидини (PACs)- в състава на екстракта на американската червена боровинка. Проантоцианидините блокират друг вид фимбрии, с които бактериите атакуват основно бъбреците.  Заедно, D-манозата и проантоцианидините блокират над 95% от фимбриите на бактериите. Затова в комбинация, D-манозата и проантоцианидините осигуряват много по-добра и надеждна защита на пикочните пътища отколкото по отделно.
 • Флавоноиди - в състава на екстракта от брезови листа. Флавоноидите в екстракта от брезови листа имат изразено диуретично действие и спомагат за по-бързото отвеждане на бактериите от уринарния тракт.
 • Останалите биологично-активни вещества: танини, терпени, катехини, бетулорентична киселина, калиев нитрат и др., имат противовъзпалително, антимикробно, спазмолитично и адстрингентно действие, което допълнитено укрепва отделителната система и способства за трайното елиминиране на инфекцията.

Биологично активните вещества от състава на CYSTOSTOP (D-маноза, проантоцианидини и флавоноиди) блокират ефикасно всички фимбрии, с които бактериите се захващат за стените на отделителната система и ускоряват изхвърлянето им с урината.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Дискомфорта на уринарния тракт понякога може да се дължи на безобидни функционални смущения в пикочните пътища в следствие на настинка, неврологични смущения или физически претоварвания, но най-често се дължи на бактериална инфекция, чийто причинител в 85-90% от случаите е E.coli. Инфекцията може да засегне пикочния канал (уретрит), пикочния мехур (цистит) или бъбреците (пиелонефрит).

E. coliФимбриите са израстъци , с които бактерията E. coli се захваща за епителните клетки и така успява да се задържи в пикочните пътища  и да ги инфектира.

Основния източник на бактерии е дебелото черво на човека. Там те са част от нормалната чревна микрофлора и осъщесътвяват важни за здравето ни процеси, но когато напуснат дебелото черво и се заселят в пикочната система, се превръщат в болестотворни причинители на инфекция.

Циститът е възпаление на пикочния мехур. Жените страдат по-често от цистит, тъй като при тях пикочния канал е по-къс и бактериите по-лесно достигат до пикочния мехур.

При някои жени инфекцията на пикочните пътища често е в резултат на полов контакт, при който се улеснява нахлуване на бактериите в пикочните пътища. Това състояние е познато като "цистит на медения месец".

При мъжете, циститът обикновено започва с бактериална инфекция на пикочния канал- уретрит, която се придвижва към пикочния мехур (цистит) и  простатата (простатит).

Симптомите на цистита са лесни за разпознаване и започват с дискомфорт при уриниране.

Симптоми на цистита

След това позивите за уриниране стават чести, неефективни и мъчителни, придружени с болки и парене. Урината е с променен цвят и мирис като често в нея има бактерии и дори кръв. Закъснялата диагноза или неправилно проведено лечение могат да доведат до хроничен цистит- изключително мъчително състояние, което се лекува много трудно.

Пиелонефритът е инфекция на бъбреците, което се среща по-често при жените и децата отколкото при мъжете. Инфектирането на бъбреците най-често става по възходящ път от инфектирани с бактерии пикочен мехур.

Пиелонефритите се делят на остри и хронични според начина си на протичане.

 • Острите пиелонефрити започват с рязко повишаване на температурата до 39 - 40°С и влошаване на общото състояниеОстрите пиелонефрити започват с рязко повишаване на температурата до 39 - 40°С и влошаване на общото състояние. Характеризират се с болка в кръста, варираща от тъпа до много силна и пробождаща,  често уриниране и парене, помътняване или потъмняване на урината, изпотяване, болки в крайниците и гърба, неприятна остра миризма на урината и болка при почукване в лумбалната област.
   

 

 • Хроничните пиелонефрити протичат с разнообразни общи оплаквания като отпадналост, лесна умора, поддържане на леко повишена температурата, болки или неприятни усещания в хълбоците. Установява се болка при почукване в лумбалната област. По-късно се появяват главоболие, световъртеж, нарушение на съня. Развива се високо кръвно налягане и свързана с него болка в гърдите, бледост на кожата дължаща се на анемия, често уриниране (нерядко без смущения).
  Лечението на хроничните пиелонефрити може да продължи години наред със сменяващи се периоди на подобрение и обостряне. Обострянията могат да настъпят наглед без конкретна причина, но най-често се обуславят от допълнителни инфекции, простуди, нарушения в диетата и бременност. Без лечение хроничният пиелонефрит завършва почти винаги с бъбречна недостатъчност. 

Най-честата причина за рецидивиращи (повтарящи) се инфекции на уринарния тракт е хронифицирала бактериална инфекция. Хронифицирането става след чести обостряния и недобре лекувани остри инфекции на пикочните пътища.

Рискови фактори за поява на инфекции на уринарния тракт са: Задържането на урина в пикочния мехур, катетеризация, бременност, възпаление на половите органи, използването на спермициди, сексуален контакт, климакс, увеличена простата и други състояния, пречещи на пълното изпразване на пикочния мехур или действащи като източник на инфекция.

Към инфекции на пикочо-половата система са предразположени хората страдащи от редица общи заболявания – диабет (захарна болест), хроничен колит, обменни и ендокринни болести, медикаментозни увреждания, бъбречно-каменна болест, аномалии на пикочните пътища водещи до затруднения в оттичането на урината.

При установяване на някой от горните симптоми потърсете лекарска помощ при първа възможност. За успешното излекуване на инфекциите на уринарния тракт важна роля имат изследванията за откриване на причините за заболяването, както и точното спазване на препоръките на лекаря.

Научете повече за CYSTOSTOP RAPID Научете повече за CYSTOSTOP CHRONO
Cystostop Rapid Cystostop Chrono