Resista Kids

КАКВО Е RESISTA KIDS И ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН?

RESISTA KIDS (РЕЗИСТА За деца) е първият бързодействащ ИМУНОБИОТИК за деца, създаден да активира цялостно и ефективно имунната система срещу вируси и бактерии. Стимулира и укрепва имунната система. Действието му започва само 2 часа след първия прием.

Имунобиотикът представлява комплекс от пробиотици с клинично доказани имунологични свойства, пребиотици и имунни активатори, които засилват общия имунитет срещу вируси и бактерии.

RESISTA KIDS се приема за общо подпомагане на имунната система преди настъпването на зимния сезон или в случаите, когато имунната система има нужда от допълнителна подкрепа.

Особено подходящ за деца, които започват или посещават ясла и детска градина

ФАРМАЦЕВТИЧНА ФОРМА НА RESISTA KIDS

RESISTA KIDS е под формата на гранули за приготвяне на перорален разтвор.

Има приятен за децата вкус на шоколад и лешници, и лесен прием.

СЪСТАВ

 

КОГА И КАК СЕ ПРИЕМА RESISTA KIDS?

RESISTA KIDS се приема за общо подпомагане на имунната система преди настъпването на зимния сезон или в случаите, когато имунната система има нужда от допълнителна подкрепа.

Гранулите RESISTA KIDS се използват за приготвяне на разтвор за пиене за деца. Съчетават приятен за децата вкус и удобство на прием. Опаковката съдържа мерителна спринцовка и мерителна чашка, улесняващи дозирането.

Приготвяне на разтвора за пиене: Към гранулите в бутилката се добавя питейна вода до мерителната линия и се разклаща добре до пълното им разтваряне. Да се разклаща преди всяка употреба!

Давайте RESISTA KIDS в следните случаи:

 • За общо подпомагане на имунната система на детето, преди настъпването на зимния сезон
 • При често боледуване (повтарящи се инфекции)
 • При отслабена имунна система
 • По време и след лечение с антибиотици

 

Схемата на прием може да се повтаря колкото е необходимо.

КОЙ НЕ ТРЯБВА ДА ПРИЕМА RESISTA KIDS?

RESISTA KIDS не трябва да се приема от трансплантирани пациенти и от пациенти на имуносупресираща терапия.

КАКВИ СА СТРАНИЧНИТЕ ЕФЕКТИ НА RESISTA KIDS?

Досега не са известни странични ефекти на препарата и противопоказания за неговото приемане.

RESISTA KIDS може да бъде вземан както самостоятелно, така и в комбинация с друг препарат след консултация с вашия лекар. 

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА ИМУННАТА СИСТЕМА?

Имунната система представлява защитата на организма срещу бактерии, вируси и други причинители на инфекции. Тя се състои от клетки, тъкани и органи, които работят заедно, за да ни предпазят от разболяване. Чрез поредица от реакции, имунната система атакува и унищожава всички проникнали в човека чужди частици, болестотворни бактерии и вируси.

Клетките на имунната система са навсякъде в тялото. Интересен факт е, че 70% от цялата имунна система се намира в храносмиталения тракт. В тази връзка, важна роля за развитието на силен имунитет имат добрите чревни бактерии т. нар. пробиотици. Те са в постоянно взаимодействие с имунните клетки в стомашно-чревната тъкан, стимулирайки ги да са в бойна готовност срещу всяка попаднала в организма болестотворна частица. Затова и намаляването на броя на добрите чревни бактерии е свързано с отслабване на имунитета.

ЗАЩО СЕ РАЗБОЛЯВАМЕ?

За да бъдем здрави, имунната система ежедневно неутрализира милиони чужди частици, които навлизат в нашето тяло. Разболяваме се, когато имунната ни система не е достатъчно силна за да пребори болестотворните причинители.

Имунната система може да е отслабена следствие на различни причини:

 • често или продължително боледуване;
 • антибиотично лечение, което освен болестотворните, унищожава и добрите чревни бактерии;
 • по време на грипна епидемия;
 • хронична умора
 • недоспиване;
 • хронично заболяване и др.

В тези случаи имунната система има нужда от допълнително подсилване и стимулиране, за да се възстанови в пълен капацитет.

КАК ДЕЙСТВА RESISTA KIDS?

Постигането на силна имунна система е сложен процес. Той е свързан както със стимулиране, така и с балансиране, за да се избегне нейното свръхактивиране.

RESISTA KIDS балансирано подсилва и възстановява функциите на имунната система чрез няколко механизма на действие:

1. Засилва общия имунитет срещу вируси и болестотворни бактерии по два пътя:

А. Посредством имунните си активатори:

 • Последно поколение имуностимулатор с доказана ефективност- EpiCor, който увеличава активността на имунната система само 2 часа след прием.
 • Класически активатори на имунната система- коластра И Витамин D3, за които има многогодишни изследвания, доказващи техния имуностимулиращ ефект.

Б. Посредством имуногенните си пробиотици:

L. acidophilus,  B. lactis i B. infantis са три пробиочни щама бактерии с клинично доказани имунологични свойства, заради което са наречени "имуногенни". Те се заселват в тънките черва, възстановяват баланса на чревната микрофлора и стимулират клетките на имунната система в червата. Resista Kids съдържа и пребиотик, който служи за храна на добрите бактерии, което допълнително води до тяхното ползотворно увеличаване.

2. Балансира и възстановява нормалното функциониране на имунната система, като недопуска нейното свръхактивиране. Имуногенните пробиотици, L. acidophilus и B. lactis активират специфичен вид регулаторни имунни клетки (нар. Treg лимфоцити) - които игрят основна роля за поддържане баланса на имунната система и потискане на нейната свръхреакция.

 

RESISTA KIDS - гранули за приготвяне на перорален разтвор

 • За деца от 1 до 5 години.
 • Без консерванти.
 • Без аспартам.
 • Удобен еднократен прием.
 • С приятен за децата вкус на шоколад и лешници.
 • Опаковката съдържа мерителна спринцовка и мерителна чашка за улесняване на дозирането от майките.