Neoxid

КАКВО E NEOXID

NEOXID (НЕОКСИД) е продукт от ново поколение, съчетаващ знаниятa на съвременната медицина и естествената сила на природата.

NEOXID съчетава по уникален начин антиоксидантното действие на витамините Е, С, про-витамин А, микроелемента селен и екстракта от пшеничен зародиш като по този начин осигурява на организма максимална защита срещу свободните радикали.

ЗАЩО ТЯЛОТО НИ СТАРЕЕ И КОЯ Е ПРИЧИНАТА ТО ДА БОЛЕДУВА?

В резултат от някои естествени за организма обменни процеси и под влиянието на външни фактори, като замърсители, цигарен дим, алкохол, ярка слънчева светлина и други, в човешкия организъм се образуват високореактивни атоми, наречени свободни радикали. Свободните радикали атакуват здравите клетки и предизвикват тяхното увреждане или дори разрушаване, което води до стареене и боледуване.

КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ ВРЕДНОТО ДЕЙСТВИЕ НА СВОБОДНИТЕ РАДИКАЛИ?

Нашето тяло разполага със защитна система от антиоксиданти. Антиоксидантите са молекули, които взаимодействат безопасно със свободните радикали, неутрализират ги и спират разрушителното им действие.

ЗАЩО NEOXID?

Човешкият организъм трудно набавя всички необходими витамини, ензими и микроелементи, които изграждат защитната система от антиоксиданти. Затова е нужно да ги получи допълнително - чрез NEOXID.

Уникалната формула на NEOXID се дължи на извлечените от пшеничен зародиш ензими супероксид дисмутаза (СОД) и каталаза, които неутрализират дори и най-агресивните свободни радикали. Добавените към тях витамини А, Е и С, заедно с микроелементът селен допълват и засилват въздействието им. Така NEOXID представлява една завършена защитна система от антиоксиданти с максимален ефект и оптимални резултати. Ефектът на NEOXID се усилва при увеличаване на дневната доза.

МОЖЕМ ЛИ ДА ЗАБАВИМ ПРОЦЕСИТЕ НА СТАРЕЕНЕ И ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ НЯКОИ ЗАБОЛЯВАНИЯ?

Системата от антиоксиданти, които NEOXID съдържа, предотвратява клетъчните увреждания предизвиквани от свободните радикали и по този начин възпира процесите на стареене, раковите образувания, сърдечно-съдовите заболявания, усложненията на проблемите на дихателната система и кожата.

NEOXID И БРЕМЕННОСТ

Ежедневният прием на 2 таблетки Neoxid от началото на бременността осигурява необходимите витамини, минерали и аминокиселини за бременната и за плода. Мощното антиоксидантно действие на Neoxid е от изключително значение през цялата бременност. Антиоксидантното действие предпазва и намалява значително риска от прееклампсия. Neoxid се понася добре и не претоварва организма на бременната жена.

Neoxid е мощна антиоксидантна комбинация съчетана с витамините, минералите и аминокиселините, от които бременната се нуждае.

ПОКАЗАНИЯ И НАЧИН НА ДЕЙСТВИЕ

Кръвообращение и сърдечно-съдова система

Кръвообращение и сърдечно-съдова система

Подобрява здравината и еластичността на кръвоносните съдове, с което подпомага движението на кръвта за по-добро оросяване на крайниците, мозъка и сърцето.

Дихателна система

Дихателна система

Подобрява дихателните процеси, като неутрализира токсичното действие на цигарения дим, индустриалните газове и другите замърсители във въздуха.

Кожа, коса, нокти

Кожа, коса, нокти

Повишава еластичността на кожата и здравината на косата и ноктите, като неутрализира свободните радикали, образувани от UV лъчите и замърсителите.

Очи

Очи

Влияе благоприятно при очни заболявания, причинени от недостиг на витамин А.

Полова система

Полова система

Стимулира правилното функциониране на половата система, повишава активността на половите клетки и либидото при мъжете.

Бременност

Осигурява необходимите витамини, минерали и аминокиселини, от които бременната се нуждае. Предпазва и намалява значително риска от прееклампсия.

Студ и инфекции

Студ и инфекции

Повишава издръжливостта на организма към студ и инфекции. Намалява отоците и посиняването на крайниците, причинени от измръзване. Възстановява оросяването в засегнатите зони.

Рак

Рак

Намалява риска от развитие на ракови заболявания. Селенът действа благоприятно за възстановяването на пациенти, подложени на лъчетерапия.

Усещане за по-висок тонус и издръжливост

Усещане за по-висок тонус и издръжливост

При физическо натоварване нивото на свободни радикали в организма се повишава от 10 до 20 пъти в сравнение със състояние на покой. Естествената защитна система на организма не е в състояние да предотврати клетъчното увреждане на мускулите и ставите и произтичащите от това симптоми на умора и понижен тонус. Редовния прием на NEOXID повишава физическата издържливост, подобрява възстановяването след физически натоварвания и повишава тонуса на организма.

Подпомага процеса на възстановяване след физическо натоварване, повишава тонуса и физическата издръжливост.

СЪСТАВ НА ЕДНА ТАБЛЕТКА NEOXID 

Про-витамин А 6 mg
Витамин С 100 mg
Витамин Е  20 mg
Селен 50 mcg
Екстракт от пшеничен зародиш 125 mg

Съдържание на активни вещества в 125 mg екстракт от пшеничен зародиш ( в 1 таблетка)

Ензими    
Супероксид дисмутаза (СОД)    
Каталаза    
Витамини    
Витамин C mcg  60
Тиамин mcg  5,6
Рибофлавон mcg  3,8g
Ниацин mcg  77
Пантотенова киселина mcg  23,7
Витамин B-6 mcg  6,6
Фолиева киселина mcg  1
Витамин E mcg  1,25
Минерали    
Калций, Ca mcg  700
Желязо, Fe mcg  50
Магнезий, Mg mcg  2,05
Фосфор, P mcg  5
Калий, K mcg 4,2
Натрий, Na mcg 400
Цинк, Zn mcg 40
Мед, Cu mcg 6,5
Манган, Mn mcg 46,5
Селен, Se mcg 1,06
Аминокиселини    
Триптофан mg 2,0
Треонин mg 4,35
Изолевцин mg 4,94
Левцин mg 8,71
Лизин mg 4,18
Метионин mg 2,0
Цистин mg 2,3
Фенилаланин mg 6,0
Тирозин mg 4,7
Валин mg 6,2
Аргинин mg 7,3
Хистидин mg 3,36
Аланин mg 5,0
Аспартат mg 7,75
Глутамат mg 32,1
Глицин mg 5,25
Пролин mg 11,56
Серин mg 5,83


КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ СВОБОДНИТЕ РАДИКАЛИ

Свободните радикали са атоми или група от атоми, които притежават свободен електрон в най-външния слой на своята електронна обвивка. Най-често те се образуват, когато кислорода взаимодейства с определени молекули. Свободните радикали са много нестабилни, затова след тяхното формиране мигновенно реагират с други химични съединения или елементи. В резултат на тази реакция се образуват нови нестабилни съединения, които от своя страна също са силно реактивни. Така започва една верижна реакция водеща до образуването на нови и нови силно реактивни елементи и съединения, които могат да увредят клетките на организма, след като реагират с важни клетъчни структури като например клетъчната ДНК или клетъчната мембрана. За да се предпази от увреждащото действие на свободните радикали нашето тяло разполага със защитна система от антиоксиданти.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ АНТИОКСИДАНТИТЕ

Антиоксидантите са молекули, които безопасно взаимодействат със свободните радикали без самите те да се превръщат в нестабилни съединения и прекъсват предизвиканата от тях верижна реакция, преди да бъдат увредени жизнено важните за организма молекули.

Защитната система от антиоксиданти е изградена от ензими, витамини и микроелементи, които функционират в тясна взаимовръзка.

ЕНЗИМИ

Супероксид дисмутаза (СОД)
СОД е мощен антиоксидант, който предпазва клетките от токсичното действие на кислорода, когато той самия се превърне в свободен радикал, т.нар. “супероксиден радикал”. СОД се намира във всички по-важни тъкани на организма, но особена роля има в клетките на белия дроб и кожата. С напредването на възрастта, организмът произвежда все по-малко супероксид дисмутаза, което до голяма степен обуславя процесите на стареене.

Каталаза
Каталазата е друг важен ензим който се намира в клетките на кръвта, костния мозък, черния дроб, бъбреците и лигавиците и неутрализира свободните радикали образувани в тези органи и тъкани в резултат на естествените им функции.

ВИТАМИНИ

Витамин Е
Най-широкоразпространения мастно разтворим антиоксидант в човешкото тяло. Един от най-ефективните антиоксиданти, който прекъсва верижната реакция на свободните радикали във всички липидосъдържащи тъкани, както и в клетъчната мембрана и предпазва от окислително разрушаване хормони, ензими, липиди и други витамини. Антиоксидантното му действие е особено ефикасно при високи концентрации на кислород, затова неговите нива са най-високи в липидните структури изложени на прякото действие на кислорода - еритроцитната мембрана, епитела на дихателната система и кожата.

Витамин С
Най-широкоразпространения водно разтворим антиоксидант в човешкото тяло. Действа главно във вътреклетъчната течност. Особено важна е ролята му при неутрализацията на свободните радикали образувани в резултат на цигарения дим и замърсяването на околната среда. Подпомага възстановяването на другите антиоксиданти в тяхната активна форма.

Про-витамин А (β каротин)
Про-витамин А е мастно разтворим антиоксидант, който е много ефективен при ниска концентрация на кислород. Затова се твърди, че допълва антиоксидантното действие на витамин Е. Една част от про-витамин А се превръща във витамин А (ретинол), който няма антиоксидантна активност, но играе ключова роля в редица жизненоважни процеси. Доказана е ролята на витамин А в образуването на очните пигменти, както и в растежа на епителните клетки, скелета и репродуктивните органи. Повишава усройчивостта на организма към студ и инфекциозни заболявания. Повредените епителни тъкани в резултат на недостиг на витамин А често стават обект на инфекции, поради което витамин А е наричан “анти-инфекциозен” витамин.

МИКРОЕЛЕМЕНТИ

Селен
Селенът е метал, който спада към групата на микроелементите в човешкия организъм. Той участва като съставна част на една от ензимните системи неутрализиращи т. нар. хидропероксидни свободни радикали, които увреждат липидните структури в тъканите. Селенът и витамин Е взаимно усилват действието си като антиоксиданти. Селенът играе важна роля за нормалното функциониране на панкреаса, което е необходимо за абсорбцията на витамин Е. От своя страна витамин Е намалява загубите на селен в организма и го поддържа в активната му форма.

ПШЕНИЧЕН ЗАРОДИШ

Пшеничният зародиш е най-богатият естествен източник на антиоксиданти, както и на много други ензими, аминокиселини, витамини и минерали. От особена важност за антиоксидантната му активност е високото съдържание на ензимите СОД и каталаза.

NEOXID 1 ТАБЛЕТКA ВЕДНЪЖ ДНЕВНО ОСИГУРЯВА

  • Мощна защита срещу действието на свободните радикали
  • Ежедневен прием на необходимите витамини, минерали и аминокиселини