Neorosal M

КАКВО Е NEOROSAL M

NEOROSAL M (НЕОРОЗАЛ М)) е препарат, който съдържа 10 mg витамин В2 (рибофлавин). Таблетките са опаковани в блистери с непрозрачно млечно-бяло PVC фолио, поради силната фоточувствителност на продукта. Другите съставки на таблетката сa: микрокристална целулоза, коповидон, магнезиев стеарат, силициев диоксид.

KAK ДЕЙСТВA NEOROSAL M

Неорозал М - кожаNEOROSAL M доставя на организма витамин В2 (рибофлавин), който играе ключова роля в обмяната на веществата и енергията в човешкия организъм. Витамин В2 е особено важен за растежа на тялото, тъканите и клетките, както и за освобождаването на енергия от въглехидратите. Витамин В2 е особенно важен за кожата и лигавиците, тъй като техните клетки се размножават и растат през целия живот.

Витамин В2

 • поддържа кожата и лигавиците здрави и еластични;
 • подобрява растежа, еластичността и здравината на косата и ноктите;
 • допринася за елиминиране на възпалителните процеси по кожата на лицето, устните и езика;
 • действа ползотворно на зрението и облекчава умората на очите.

Затова и недостигът на витамин В2 се изразява със симптоми засягащи главно кожата и лигавиците - зачервено гърло, оток на лигавицата на устата и езика, конюнктивит, рагади на устните, екземи, болки и кръвоизливи в очите, умора без видима причина.

КОЙ НЕ ТРЯБВА ДА ПРИЕМА NEOROSAL M

Не вземайте NEOROSAL M ако някога сте получавали алергична реакция към витамин В2 (рибофлавин) или към някои от другите съставки на таблетката. Най-честите симптоми на алергична реакция включват обриви, сърбеж, подуване на устните и лицето, задух.

 

КАКВИ СА СТРАНИЧНИТЕ ЕФЕКТИ НА NEOROSAL M

Рибофлавинът (витамин В2) е водноразтворим и не се задържа в организма, затова той не е токсичен при прием през устата. Витамин В2 не се разтваря лесно в стомашно-чревния тракт, затова не може да се усвои в големи количества при преминаването му през стомаха и червта. Дори приемането на високи дози витамин В2 в продължение на месеци (над 3 месеца) не води до поява и на минимални странични ефекти. Излишните количества рибофлавин се отделят от бъбреците в непроменен вид чрез урината.

КАК ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМА NEOROSAL M

Обикновено NEORОSAL M се приема веднъж дневно в дози, зависимост от индивидуалните потребности. В случай, че вашия лекар не е препоръчал друго, се приема по 1 таблетка веднъж дневно.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

неорозал М - допълнителна информацияМножество клинични проучвания са доказали че витамин В2 е особено ефикасен в комбинираната терапия на следните заболявания:

Акне-розацея

 • ускорява възстановителните процеси в кожата.
 • подобрява връзките между влакната на кожата, като по този начин я заздравява и не допуска разширяване на намиращите се в нея кръвоносни съдове. Предотвратява дегенерацията на кожния матрикс.
 • подтиска образуването на пъпки и пустули като модулира имунния отговор срещу бактериалната инфекция.

Екзема

 • витамин В2 притежава противовъзпалително действие, което е особено добре изразено в кожата и е от ключово значения за трайното излекуване на екземата.
 • заздравява връзките между колагеновите влакна и кръвоносните съдове на кожата и намалява ексудата (секрецията) на екземната повърхност.
 • при пациенти със себорейна екзема потребностите от витамин В2 са по-големи поради затрудненото му усвояване следствие на съпътстващи увреждания в други органи и системи (храносмилателна и нервна система).

Фотодерматит

 • витамин В2 има фотопротективно (слънцезащитно) действие като участва в образуването на естествения филм на кожата, който я предпазва от ултравиолетовата радиация.