Cystostop SR


  КАКВО Е CYSTOSTOP SR?

CYSTOSTOP SR (Цистостоп SR) е усъвършенстван препарат с удължено освобождаване на съставките и улеснен прием, който бързо и трайно облекчава симптомите на цистит. Съдържа точните дози на активните вещества.

Таблетките на CYSTOSTOP SR са произведени по иновативна технология, позволяваща удължено, постепенно освобождаване на съставките на препарата. Това осигурява постоянни адекватни концентрации на активните вещества в организма, по-висока ефективност и улеснен прием на препарата.

 

СЪСТАВ

Всяка таблетка CYSTOSTOP SR съдържа:

  • D–Маноза 500 mg
  • BetaVac™50 mg (запазена комбинация от стандартизиран сух екстракт от американска червена боровинка- Vaccinum macrocarpon и стандартизиран сух екстракт от брезови листа- Betulla spp., съдържаща проантоцианидини тип А и В, 3,5,7,3',4'-пента-хидрокси-флавон; 3,7,3',4' –тетра-хидрокси-флавон и епикатехин – (4β->6) – епикатехин – (4β->8, 2β->O->7) – епикатехин.)

КАК ДЕЙСТВА CYSTOSTOP SR И ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН?

Ефектът на CYSTOSTOP SR е бърз и се усеща още в първите часове след приемането на препарата.​

CYSTOSTOP SR не позволява на бактериите предизвикващи дискомфорт, да се захванат за стените на уринарния тракт. Така те остават свобoдни в урината и се изхвърлят от организма с акта на уриниране. CYSTOSTOP SR действа и на бактериите, които вече са се захванали за стените на уринарния тракт, като улеснява тяхното отделяне и отвеждане навън от организма.

CYSTOSTOP SR е най-ефикасен в началната фаза, още при първата поява на симптомите (парене, често и болезнено уриниране, болки в слабините,  мътна урина и други).  Когато причинител за дискомфорта е E.coli (85-90% от случаите) ефектът е много бърз и значително облекчение се изпитва още в първите часове след приемането на препарата. В повечето случаи оплакванията напълно отшумяват още на следващия ден.

КАКВИ СА СТРАНИЧНИТЕ ЕФЕКТИ НА CYSTOSTOP SR?

Досега не са известни странични ефекти на препарата и противопоказания за неговото приемане. Поносимостта му е много добра, което позволява безопасно приемане за продължителен период от време. Подходящ е и за деца над 6 годишна възраст, като дозата се определя от лекуващия лекар според теглото на детето. Липсват противопоказания за приложение на CYSTOSTOP SR.
В препоръчаните дози, CYSTOSTOP SR не взаимодейства с лекарства и храни.

КАК ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМА CYSTOSTOP SR?

Вземете CYSTOSTOP SR възможно най-рано, още при първите симптоми на уринарен дискомфорт.
CYSTOSTOP SR трябва да се приема поне 1 час преди или след хранене.

СХЕМА НА ПРИЕМ:

5 последователни дни - 3 пъти х 2 таблетки

След петия ден CYSTOSTOP SR се приема в доза 2 пъти на ден по 1 таблетка в продължение на 30 - 90 дни, в зависимост от тежестта на инфекцията.

Таблетката на CYSTOSTOP SR трябва да се приема цяла, с чаша вода. Да не се чупи или дъвче.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

По повърхността на пикочните пътища има макро молекули, които завършват със свързана за тях D-маноза. Най-честия причинител на дискомфорта на уринарния тракт - бактерията E. coli, притежава израстъци наречени фимбрии, с които подобно на ръчички се захваща за D-манозата на тези макро молекули и така бактериите успяват да се закрепят и инфектират пикочните пътища.

Когато в урината има D-маноза, бактериите E. coli преимуществено се захващат за молекулите на D-манозата вместо за макро-молекулите по повърхността на пикочните пътища и образуват комплекс, който лесно се изхвърля от пикочния мехур при уриниране.

Проучванията сочат, че до 90% от случаите на инфекции на уринарния тракт са причинени от бактерията E. coli, правейки приемът на D-маноза изключително ефективен.

Докато антибиотичното лечение унищожава и полезните бактерии в организма, което често води до гъбични инфекции или гастроинтестинални смущения, то D-манозата селективно премахва само „лошите“ бактерии, чрез свързване и обезвреждане.

Проантоцианидините от екстракта от американска червена боровинка блокират друг вид фимбрии, с които бактериите атакуват основно бъбреците.

Заедно, D-манозата и проантоцианидините блокират над 95% от фимбриите на бактериите.

Затова в комбинация, D-манозата и проантоцианидините осигуряват много по-добра и надеждна защита на пикочните пътища отколкото по отделно.

CYSTOSTOP SR подпомага и засилва ефекта на прилагания антибиотик.

Биологично активните вещества от състава на CYSTOSTOP SR (D-маноза, проантоцианидини и флавоноиди) блокират ефикасно всички фимбрии, с които бактериите се захващат за стените на отделителната система и ускоряват изхвърлянето им с урината.