Cystostop Rapid

<< НАЗАД КЪМ ОБЩАТА ИНФОРМАЦИЯ ЗА CYSTOSTOP (ЦИСТОСТОП)


КАКВО Е CYSTOSTOP RAPID

CYSTOSTOP RAPID (ЦИСТОСТОП РАПИД) е нов препарат, предназначен за острите състояния на уринарен дискомфорт (цистит, пиелонефрит и цистит на медения месец).

СЪСТАВ

Всяка таблетка CYSTOSTOP RAPID съдържа:

  • D-Маноза-1000 mg;
  • Стандартизиран сух екстракт от брезови листа-50 mg;
  • Стандартизиран сух екстракт от американска червена боровинка-50 mg;

BetaVacTM-Патентована комбинация от 3,5,7,3',4'-пента-хидрокси-флавон, 3,7,3',4'-тетра-хидрокси-флавон и епикатехин-(4β→6)- епикатехин -(4β→8, 2β→O→7)- епикатехин.
Другите съставки на таблетката са калциев фосфат, царевично нишесте, коповидон, повидон и магнезиев стеарат.
CYSTOSTOP RAPID е хранителна добавка.

КАК ДЕЙСТВА CYSTOSTOP RAPID И ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН?

CYSTOSTOP RAPID не позволява на бактериите предизвикващи дискомфорт, да се захванат за стените на уринарния тракт. Така те остават свобoдни в урината и се изхвърлят от организма с акта на уриниране. CYSTOSTOP RAPID действа и на бактериите, които вече са се захванали за стените на уринарния тракт, като уленява тяхното отделяне и отвеждане навън от организма.

CYSTOSTOP RAPID е най-ефикасен в началната фаза, още при първата поява на симптомите (парене, често и болезнено уриниране, болки в слабините,  мътна урина и други).  Когато причинител за дискомфорта е E.coli (85-90% от случаите) ефектът е много бърз и значително облекчение се изпитва още в първите часове след приемането на препарата. В повечето случаи оплакванията напълно отшумяват още на следващия ден.

CYSTOSTOP RAPID е особено ефикасен при жени с проблеми на пикочните пътища свързани с полов контакт- така наречения "цистит на медения месец".

КОЙ НЕ ТРЯБВА ДА ПРИЕМА CYSTOSTOP RAPID

Не вземайте CYSTOSTOP ако някога сте получавали алергична реакция към някои от съставките на таблетката.

Най-честите симптоми на алергична реакция включват обриви, сърбеж, подуване на устните и лицето, задух. Посъветвайте се с вашия лекар, ако изпитвате някои от тези симптоми.

КАКВИ СА СТРАНИЧНИТЕ ЕФЕКТИ НА CYSTOSTOP RAPID

Досега не са известни странични ефекти на препарата и противопоказания за неговото приемане. Поносимостта му е много добра, което позволява безопасно приемане за продължителен период от време. Подходящ е и за деца над 3 годишна възраст, като дозата се определя от лекуващия лекар според теглото на детето. Липсват противопоказания за приложение на CYSTOSTOP RAPID.
В препоръчаните дози, CYSTOSTOP RAPID не взаимодейства с лекарства и храни.

КАК ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМА CYSTOSTOP RAPID

Вземете CYSTOSTOP RAPID още при първите признаци на уринарен дискомфорт.
През първите два дни CYSTOSTOP RAPID се приема на всеки 2-3 часа по 2 таблетки или общо 6 приема по 2 таблетки на ден.
На третия ден CYSTOSTOP RAPID се приема в доза 3 пъти по 2 таблетки.

Ден I - 6 пъти х 2 таблетки
Ден II - 6 пъти х 2 таблетки
Ден III - 3 пъти х 2 таблетки

При проблеми на пикочните пътища свързани с полов контакт- цистит на медения месец, вземете 2 таблетки CYSTOSTOP RAPID половин до един час преди половия контакт.  Опитайте се да уринирате непосредствено след акта.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

По повърхността на пикочните пътища има макро молекули, които завършват със свързана за тях D-маноза. Най-честия причинител на дискомфорта на уринарния тракт - бактерията E. coli, притежава израстъци наречени фимбрии, с които подобно на ръчички се захваща за D-манозата на тези макро молекули и така бактериите успяват да се закрепят и инфектират пикочните пътища.

Когато в урината има D-маноза, бактериите E. coli преимуществено се захващат за молекулите на D-манозата вместо за макро-молекулите по повърхността на пикочните пътища и образуват комплекс, който лесно се изхвърля от пикочния мехур при уриниране.

Проучванията сочат, че до 90% от случаите на инфекции на уринарния тракт са причинени от бактерията E. coli, правейки приемът на D-маноза изключително ефективен.

Докато антибиотичното лечение унищожава и полезните бактерии в огранизма, което често води до гъбични инфекции или гастроинтестинални смущения, то D-манозата селективно премахва само „лошите“ бактерии, чрез свързване и обезвреждане.

Проантоцианидините от екстракта от американска червена боровинка блокират друг вид фимбрии, с които бактериите атакуват основно бъбреците.

Заедно, D-манозата и проантоцианидините блокират над 95% от фимбриите на бактериите.

Затова в комбинация, D-манозата и проантоцианидините осигуряват много по-добра и надеждна защита на пикочните пътища отколкото по отделно.

CYSTOSTOP RAPID подпомага и засилва ефекта на прилагания антибиотик.

Биологично активните вещества от състава на CYSTOSTOP RAPID (D-маноза, проантоцианидини и флавоноиди) блокират ефикасно всички фимбрии, с които бактериите се захващат за стените на отделителната система и ускоряват изхвърлянето им с урината.