Cystostop Chrono

<< НАЗАД КЪМ ОБЩАТА ИНФОРМАЦИЯ ЗА CYSTOSTOP (ЦИСТОСТОП)


КАКВО Е CYSTOSTOP CHRONO

CYSTOSTOP CHRONO (ЦИСТОСТОП ХРОНО) е нов препарат, предназначен за случаите на хронични и често повтарящи се епизоди на уринарен дискомфорт.

СЪСТАВ

Всяка таблетка CYSTOSTOP CHRONO съдържа:

  • D-маноза - 500 mg.
  • Стандартизиран сух екстракт от брезови листа - 500 mg.
  • Стандартизиран сух екстракт от американска червена боровинка-200 mg.

BetaVacTM-Патентована комбинация от 3,5,7,3',4'-пента-хидрокси-флавон, 3,7,3',4'-тетра-хидрокси-флавон и епикатехин-(4β→6)- епикатехин -(4β→8, 2β→O→7)- епикатехин.
Другите съставки на таблетката са калциев фосфат,  царевично нишесте, коповидон, повидон и магнезиев стеарат.

CYSTOSTOP CHRONO е хранителна добавка.

КАК ДЕЙСТВА CYSTOSTOP CHRONO И ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН?

CYSTOSTOP CRONO поддържа оптимално здравето на уринарния тракт и предпазва от повторна поява на уринарен дискомфорт. CYSTOSTOP CRONO е особено подходящ за прием непосредствено след овладаване на острия епизод на уринарен дискомфорт с цел предотвратяване на риска от хронифициране на проблема, както и при хора с чести проблеми с пикочните пътища за предпазване от повторна поява на уринарен проблем.

КОЙ НЕ ТРЯБВА ДА ПРИЕМА CYSTOSTOP CHRONO

Не вземайте CYSTOSTOP ако някога сте получавали алергична реакция към някои от съставките на таблетката.

Най-честите симптоми на алергична реакция включват обриви, сърбеж, подуване на устните и лицето, задух. Посъветвайте се с вашия лекар, ако изпитвате някои от тези симптоми.

КАКВИ СА СТРАНИЧНИТЕ ЕФЕКТИ НА CYSTOSTOP CHRONO

Досега не са известни странични ефекти на препарата и противопоказания за неговото приемане. Поносимостта му е много добра, което позволява безопасно приемане за продължителен период от време. Подходящ е и за деца над 3 годишна възраст, като дозата се определя от лекуващия лекар според теглото на детето.

Липсват противопоказания за приложение на CYSTOSTOP CHRONO.

В  препоръчаните дози, CYSTOSTOP CHRONO не взаимодейства с лекарства и храни.

КАК ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМА CYSTOSTOP CHRONO

Ако вашият лекар не е препоръчал друго, CYSTOSTOP CRONO се приема в доза 2 пъти дневно по 1 таблетка.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Най-честата причина за рецидивиращи (повтарящи) се инфекции на пикочните пътища е хронифицирала бактериална инфекция. Въпреки че приемът на антибиотици бързо изчиства бактериите, понякога в пикочната система остават бактерии, които са с увредени клетъчни стени, така наречените L-форми.

L-форми При подходящи условия L-формите на бактериите бързо възстановяват клетъчната си стена, връщат активноста си и започват да се размножават, предизвиквайки повторна инфекция. Като резултат се получава възвръщане на симптомите и рецидивиране на урологичната инфекция. Много често бактериите стават резистентни към антибиотика, с който са лекувани и развиват повишена устойчивост към останалите терапевтични средства.

Благодарение на оптимизираният си състав, CYSTOSTOP CHRONO успешно елиминира L-формите на болестотворните бактериите като променя състава на урината, в която те живеят и я превръща в неблагоприятна среда за тяхното оцеляване. При новите условия, водата от урината нахлува в бактериите и ги разрушава, а ускорената диуреза ги извежда по-бързо от организма с акта на уриниране.

Благодарение на D-манозата в състава си, освен L-формите, CYSTOSTOP CHRONO елиминира и най-честия причинител на инфекции и дискомфорт на пикочните пътища- бактерията E. coli.
По повърхността на пикочните пътища има макро-молекули, които завършват със свързана за тях D-маноза. Бактерията E. coli, притежава израстъци наречени фимбрии, с които подобно на ръчички се захваща за D-манозата на тези макро-молекули и така бактериите успява да се закрепи и инфектира пикочните пътища. Когато в урината има D-маноза, бактериите E. coli преимуществено се захващат за молекулите на D-манозата вместо за макро-молекулите по повърхността на пикочните пътища и образуват здрав комплекс, който лесно се изхвърля от пикочния мехур при уриниране. Докато антибиотичното лечение унищожава и полезните бактерии в огранизма, което често води до гъбични инфекции или гастроинтестинални смущения, то D-манозата селективно премахва само „лошите“ бактерии, чрез свързване и обезвреждане.
Проантоцианидините от екстракта от американска червена боровинка блокират друг вид фимбрии, с които бактериите атакуват основно бъбреците. Заедно, D-манозата и проантоцианидините блокират над 95% от фимбриите на бактериите.

Затова в комбинация, D-манозата и проантоцианидините осигуряват много по-добра и надеждна защита на пикочните пътища отколкото по отделно.

CYSTOSTOP CHRONO подпомага и засилва ефекта на прилагания антибиотик.