Етикети

Neopharm раздаде благотворително 9000 таблетки Neopholic (фолиева киселина)

Понеделник 26 Март, 2012

       На 23.03.2012 г. Neopharm раздаде благотворително 9000 таблетки Neopholic (фолиева киселина) по време на инициативата „300 бебета повече“. Целта на кампанията е да популяризира нуждата от превенция на малформацията спина бифида.

       Най-сигурният начин за профилактиката на спина бифида е приемът на Neopholic (фолиева киселина) от всяка жена, планираща бременност или в начална бременност. В двора на „Майчин дом“ в София, заедно с приятели, партньори, медии и много бременни и майки с деца, бяха залепени 300 розови и сини стъпчици.

       Доц. Алексей Савов (началник на Националната генетична лаборатория в СБАЛАГ Майчин дом) и Проф. Иво Кременски (национален консултант по генетика) съветват да се приема фолиева киселина всеки ден, тъй като тя представлява витамин, който не се натрупва в организма и е необходим ежедневен прием.

       Марина Стефанова, майка на дете със спина бифида и един от авторите на инициативата, също подкрепи събитието. Тя подчерта, че превенцията на малформацията с фолиева киселина е несъмнено много важна, но не бива да забравяме и изоставяме децата, родени с нея. Има необходимост в обществото ни да се говори за тях и да се оказва подкрепа на родителите, сблъскали се с подобен проблем.

       Събитието предизвика и медиен интерес, събирайки журналисти от печатни и електронни медии. Благодарим на всички за подкрепата и се надяваме заедно да бъдем по-успешни в популяризирането на необходимостта от профилактика на опасната за плода малформация спина бифида и други дефекти на невралната тръба, които възникват вследствие на недостиг на фолиева киселина (Neopholic) при бъдещи майки и планиращите бременност жени.