Етикети

Настинка

Вторник 11 Февруари, 2014

       Настинката се причинява от вируси и засяга горните дихателни пътища. За разлика от всеобщото схващане, студеното време не предизвиква настинка, въпреки че от нея се боледва най-често през зимните месеци. Причината е, че студеното време е благоприятно условие за вирусите. Съществуват над 200 различни вируса, които предизвикват настинки.

       Симптомите са подобни на тези на грипа: възпалено гърло, хрема, главоболие, кихане, отпадналост, сълзене от очите и др. При децата се наблюдава и повишаване на температурата. В повечето случаи настинката преминава за 3 – 5 дни, но ако не се лекува може да се усложни до по-тежки заболявания като бронхит, отит, синузит.

       Симптомите на настинката често се бъркат с тези на грипа и понякога с тези на алергиите. Грипът, който също е вирусна инфекция е най-сериозното от изброените заболявания и може да доведе до животозастрашаващи състояния при възрастни над 65 години, деца и хора с отслабен имунитет.

       Статистиката сочи, че здравите хора боледуват средно два пъти в годината от настинка. Децата понякога боледуват по-често, защото имунната им система е недоразвита и вирусите ги заразяват много по-лесно. Когато зрял човек боледува често от настинка, това е знак, че имунната му система е отслабена и има нужда от засилване за да се справя с вирусите.

       AVIRON RAPID (АВИРОН РАПИД) е съвременен препарат, който се препоръчва при настинка и грип.

*За повече информация, кликнете ТУК.