Етикети

Проблеми с паметта

Вторник 22 Октомври, 2013
       Повечето хора смятат, че е нормално с напредване на възрастта способността им да помнят да намалява. За щастие това не е съвсем така и стареенето няма почти никакво отношение към паметта.  Последните проучвания показват, че при правилно хранене и здравословен начин на живот паметта може да бъде силна дори до деветдесет годишна възраст.
 
       Една от основните причини, поради която се появяват проблеми с паметта е недостатъчен прием на важни за мозъка вещества като:
       Тези вещества се пренасят от кръвта до всички клетки. Ако обаче човек има повишен холестерол в кръвта, това затруднява преминаването на богатата на хранителни вещества кръв до мозъчните клетки. В резултат храненето на мозъка се нарушава и се появяват проблеми със запомнянето на нова информация и припомнянето на стара.
 
       Други фактори, които имат отношение върху паметта са свободните радикали, които могат значително да увредят паметта. Също така прекомерната употреба на алкохол, стресът, наркотичните вещества. Големите разлики в нивата на кръвната захар (ниската или висока кръвна захар) силно засягат мозъка и неговите функции, включително влошават паметта.
 
       NEOXID (НЕОКСИД) е комплексен препарат с мощно антиоксидантното действие, съдържащ витамини, ензими, аминокиселини и важни микроелементи, осигурявайки на организма максимална защита срещу свободните радикали и увреждането на паметта.