Етикети

Леки крака, без тежест и подуване в горещото време

Четвъртък 23 Май, 2013

       Всеки, който получава тежест, подуване или болезнено усещане в краката, знае че тези проблеми се засилват през лятото. За съжаление топлото време обостря венозните оплаквания и вместо да се наслаждаваме на хубавото лято, се чудим как да скрием краката си.

       Топлината намалява тонуса на венозните стени и те бързо реагират с разширяване и подуване. Много често първите симптоми на разширените вени са подуване на глезените, болки вечер в краката, поява на малки тънки мрежовидни капилярчета и венички по повърхността на кожата на краката.

       Тези симптоми не са за подценяване, защото са предвестник на заболяването разширени вени. За да избегнем появата и развитието на болестта е важно да спазваме няколко прости неща в ежедневието си:

  • Ходете пеш с удобни обувки поне 20 – 30 минути на ден;
  • Спортувайте- подходящи занимания са колоезденето, плуването, ходенето, бягането и др. спортове, в които са включени активни движения с краката.
  • Обездвижването и затлъстяването са врагове на здравите вени. Затова ако работите в офис, задължително ставайте от бюрото си и се раздвижвайте за по няколко минути на всеки час. Опитайте се да се храните здравословно, включете в менюто си храни богати на фибри.
  • Приемайте ежедневно 2 пъти по 1 таблетка Novarix в продължение на 3 месеца за да заздравите вените, да повишите техният тонус и да повишите устойчивостта на капилярите.

       NOVARIX (НОВАРИКС) е препарат, предназначен за хора с венозни нарушения- разширени вени, разширени капиляри, отекли крака, както и за хора с хемороиди.

       NOVARIX е венотоник (повишава венозния тонус), вазопротектор (повишава устойчивостта на малките кръвоносни съдове), подтиска възпалителния процес и осигурява вещества от ключово значение за здравината и еластичността на вените.