Етикети

Как да се справим с пролетната умора

Понеделник 19 Март, 2012

Здравословният начин на живот е първата стъпка към справянето с пролетната умора. Полезно е да се движите повече, както и да отделяте достатъчно време за сън. Ако водите обездвижен начин на живот е много вероятно да изпитвате постоянна умора.

Като за начало може да започнете с редовни разходки преди или след работа. По-нататък може да си изберете спортно занимание, с което да ви е приятно да се занимавате редовно, например: танци, фитнес, плуване, водна гимнастика, скално катерене и др.

Препоръчително е да си осигурите достатъчен прием на витамини, минерали и антиоксиданти, които могат да се набавят чрез храненето или чрез ежедневен прием на 1 таблетка Neoxid.

Най-често при претоварени, преуморени и обездвижени хора, работещи ежедневно с компютър се среща хроничното състояние фибромиалгия. Характеризира се с умора, болки в мускулите, ставите и сухожилията, множество точки на повишена чувствителност по тялото, съпроводено най-често с ниски нива на серотонин. Във всички случаи болестта е предшествана от стрес. Постоянният стрес води до изразходване на запасите от 5-хидрокситриптофан - веществото от което се произвежда серотонин. Това води до намаляване на нормалните нива на серотонин в организма, обясняващо развиването на гореописаните симптоми на фибромиалгията.

Недостига на серотонин може да се компенсира с ежедневен прием на 1 таблетка Neolexan.

При положение, че започнете да си почивате качествено, да се храните здравословно и балансирано, да си помагате с Neoxid и Neolexan, пролетната умора би трябвало да отстъпи след около 3 седмици.