Етикети

Антиоксидантите - предпазват ли от заболявания?

Петък 10 Февруари, 2012

     Антиоксидантите са тясно свързани с предотвратяване на клетъчното увреждане, което е в основата на процесите на стареене, раковите образувания и много други заболявания.

     Сърдечно-съдови заболявания: Витамин Е предпазва от оксидиране т.нар.  “липиди с ниска плътност” (LDL) и последващото формиране на атеро-склеротични плаки.

     Ракови заболявания: Много изследвания доказват връзка между висок прием на витамин С и ниски честота на раковите заболявания, най-вече на рака на устата, ларинкса, хранопровода и белия дроб.

     Заболявания на дихателната система: Клетките на дихателната система са в най-голяма степен изложени на токсичното действие на кислорода, цигарения дим и други замърсители. Това често води до развитие на бронхиална астма, бронхит или белодробен енфизем.

     Кожни болести: По повърхноста на кожата, изложена на действието на UV лъчи и замърсители се образуват свободни радикали, които атакуват кожния колаген и еластин. Това води до поява на бръчки, нарушена пигментация, разширени капиляри, себорея, пърхот и косопад.

     Стареене: Свободните радикали са основния инструмент, чрез който става увреждането на клетките, което води до проява на признаците на староста – загрубяване на кожата, поява на бръчки, намаляване на еластичността на тъканите и кръвоносните съдове, развитие на атеросклероза и др.

     NEOXID е съвременен препарат с мощна и баласирана антиоксидантна формула. Приемайте NEOXID в доза една таблетка дневно, освен ако Вашия лекар не е препоръчал друго.