Етикети

Какво е цистит на медения месец

Петък 19 Август, 2011

„Циститът на медения месец“ е възпаление на пикочния мехур, което се получава след полов контакт. Състоянието е типично за жените, които имат склонност да получават парене и чести позиви на уриниране след секс. Поради този факт, възпалението  е наречено с романтичното наименование "цистит на медения месец". 

Циститът на медения месец засяга около 50% от сексуално активните жени в определен етап от живота им. Проучване на студентки в САЩ показва, че правенето на секс три пъти седмично увеличава риска от инфекции на пикочните пътища 2,6 пъти, а всекидневният секс увеличава риска 9 пъти. Състоянието е отговорно за 60% от всички случаи на рецидивиращи инфекции.

По време на секс в пикочния канал (уретра) на жената лесно може да попаднат бактерии. Тъй като при жените уретрата е по-къса,  през нея бактериите лесно преминават, бързо достигат до пикочния мехур и го инфектират , предизвиквайки симптомите на цистита на медения месец. Симптомите обикновено се появяват още през първия ден след полов контакт.

CYSTOSTOP RAPID е особено ефикасен при жени с проблеми на пикочните пътища свързани с полов контакт, тъй като осигурява надеждна защита срещу основният причинител на циститът на медения месец- бактерията E. coli.