Етикети

Как да се справим с безсънието?

Понеделник 14 Февруари, 2011

     Безсънието е много често нарушение на съня. Смята се че в световен мащаб между 30% до 50% от хората имат проблеми със съня. То включва голяма група състояния, водещи до количествени и качествени смущения в съня:
- Трудности или невъзможност за заспиване;
- Недостатъчна продължителност на съня (обикновено под 6 часа);
- Лош сън с чести събуждания;
- Повърхностен, лек и непълноценен сън;
- Ставането от сън е с чувство на умора, често придружено с главоболие или световъртеж.

     Нощният сън се състои от две фази, от които зависи качеството и продължителността му. Едната фаза е наречена бавен сън, а другата- бърз. Бавният сън се състои от три стадия. Първият е наречен дрямка. През втория стадий се наблюдава лек сън. Следва третия стадий, известен като дълбок сън. По време на тази- първа фаза се възстановяват физическите сили на организма. По време на втората фаза или т. нар. бърз сън, спящият сънува. Тази фаза е по-дълбока от бавния сън и през него се отстранява умората и напрежението, извършва се подреждане на информацията и съхраняването ѝ в паметта, формира се дълготрайна памет.

     Причините за проблемите със съня имат различен произход, но основно се дължат на нарушен баланс на химични вещества в мозъка.  По отношение качеството на съня, ключовата роля е на серотонина. Недостига на серотонин можем да компенсираме с ежедневен прием на Neolexan 30-60 минути преди лягане. Neolexan доставя на организма 5-HTP. В мозъка 5-HTP се превръща в химикала серотонин, който от своя страна контролира съня. Neolexan предизвиква бързо заспиване- удължава фазите на дълбок сън и бързия сън с над 25%.  С промяната в продължителността на фазите на съня, Neolexan прави съня спокоен и отпочиващ, без да увеличава общото време за сън.

     Доказано е че използването на 5-HTP(Neolexan)  дава резултати, равни или по-добри от тези на стандартните лекарства, използвани при нарушения в съня. Neolexan е ефективна алтернатива за справяне с проблеми със съня по безопасен и естествен начин без пристрастяване. Neolexan осигурява освобождаване на основното вещество, от което зависи настъпването на съня независимо от      наличието на дневна светлина и часовата зона. Хората, използващи като сънотворно- мелатонин, бензодиазепинови или растителни препарати ще открият, че преминаването към NEOLEXAN ще направи по-лесно заспиването и поддържането на съня. Също така, ще се радват на здравословни и запомнящи се сънища, а при ставане от сън ще са бодри и без чувство на замаяност или отпадналост.