Етикети

Как да отслабваме ефективно и без чувство за лишение?

Четвъртък 27 Януари, 2011

Здравословният начин на живот включва баланс на периодите за труд, почивка и редовно спортуване. За да функционира правилно организма, човек трябва да се храни по 5 пъти на ден (закуска, обяд и вечеря и между тези храни да приема кисело мляко, плод, чай). Защото ако не ядем цял ден, след това всяка храна, която приемаме, се натрупва под формата на мастна тъкан, за да може организмът ни да има запаси, които да преработва, ако пак решим да гладуваме. Нещо, което мнозина пренебрегват е водата. Около 80% от нашия организъм е съставен от вода. Нека не я забравяме по време на диета. Тя участва в множество метаболитни процеси в организма и подпомага пречистването на организма ни по най-добрия начин, който можем да си представим.

По принцип диетите включват ограничение в приемането на храна. Вече не е задължително да се чувстваме нещастни поради неизменният глад, който съпътства всяка диета.
По време на диети, нивата на серотонин в мозъка спадат значително и това води до проява на раздразнителност, лошо настроение и дори депресия.
Приемът на 5-хидрокситриптофан (Neolexan) по време и след диета повишава нивата на серотонин в мозъка и ни предпазва от поява на подобни нежелани ефекти. Това допринася и за по-ранно засищане, по-лесно придържане към диетата, липса на преяждане и загуба на килограми. Препоръчителният прием на Neolexan по време на диета с цел отслабване е по 1 таблетка 20 минути преди хранене.

Успешното отслабване и поддържане на постигнатото тегло става с комбинацията от редовно приемане на малки количества храна и здравословен начин на живот. Това означава, че с балансирано хранене, подходящо физическо натоварване, почивка и позитивно мислене може да бъдете сигурни, че сте на прав път към желаното тегло.