Етикети

Опасен ли е грипът?

Вторник 04 Февруари, 2014
Грипът е силно заразно вирусно заболяване, което засяга дихателните пътища- гърлото, носа, бронхите, белите дробове. Нелекуван адекватно грипът може да доведе до редица усложнения: пневмония, синузит, дори проблеми със сърцето и менингит..
прочети повече

Какво не знаем за съня?

Сряда 18 Декември, 2013
Сънят е сложен физиологичен процес. По време на нощен сън тялото преминава през редица цикли. Средно един възрастен човек преминава през 4-5 цикъла на сън в рамките на 8 часа. Всеки цикъл продължава около 90 минути...
прочети повече

Колко сън е достатъчен?

Петък 13 Декември, 2013
Няма правило, което да оказва колко точно часа сън е достатъчен тъй като нуждите на всеки човек са индивудални. На някои хора са им достатъчни едва 5 часа сън на нощ, докато на други им трябват 8, 9 или повече часа сън за да отпочинат. Милиони хора по света..
прочети повече

Какво представлява безсънието?

Понеделник 02 Декември, 2013
Повтарящото се безсъние се квалифицира като инсомния (проблем със съня). Инсомнията обхваща редица проблеми със съня като: трудно заспиване, повърхностен и лек сън, чести събуждания, прекалено ранно събуждане и невъзможност за..
прочети повече

Хранене и здраве

Понеделник 11 Ноември, 2013
Здравето на човек се влияе в значителна степен от неговото хранене. Организмът ни се нуждае от четири основни вещества: въглехидрати, протеини, мазнини и вода. Също така от витамини, минерали и микроелементи. Те са..
прочети повече

Проблеми с паметта

Вторник 22 Октомври, 2013
Повечето хора смятат, че е нормално с напредване на възрастта способността им да помнят да намалява. За щастие това не е съвсем така. Една от основните причини, поради която се появяват проблеми с паметта е..
прочети повече

Видове хемороиди

Понеделник 29 Юли, 2013
Хемороидите са подути кръвоносни съдове около ануса и в най-долната част от правото черво. Много приличат на разширените вени- кръвоностите съдове губят еластичността си и се уголемяват, затова приличат на подути възли..
прочети повече

Съвети за справяне с хемороидите по време на бременност

Четвъртък 18 Юли, 2013
Голяма част от жените получават хемороиди за пръв път по време на бременност. Обикновено хемороидите се появяват през третия триместър на бремеността. Основната причина за появата на хемороидите е..
прочети повече

Съвети за справяне с хемороидите

Четвъртък 11 Юли, 2013
С тази статия ще ви запознаем подробно с много полезни съвети за справяне с хемороидите, тяхната профилактика и бързото им облекчаване. Съветите обхващат различни аспекти от нормалният живот и са лесно изпълними. Включват...
прочети повече

Хемороиди - причини, симптоми и лечение

Понеделник 01 Юли, 2013
Хемороидите са широко разпространено заболяване, което причинява страдание и дискомфорт. Една от основните причини за заболяването е нарушаване на нормалната структура и отпускане на стената на кръвоносните съдове..
прочети повече

1234...8