Етикети

Публикации с етикет "Neorenal SR"

За последните 16 години хората с бъбречни камъни са двойно повече

Петък 06 Юли, 2012
Бъбречно-каменната болест е два пъти по-често срещана в сравнение с началото на 90-те години. Това показва ново проучване, в което са участвали 12 000 души. Ако имате склонност към образуване на камъни в бъбреците, ви препоръчваме...
прочети повече

Как да се отървем от бъбречните камъни

Събота 19 Май, 2012
Най-важното условие, за да може лекарят да назначи адекватно лечение и профилактика, предотвратяваща образуването на повече камъни е ...
прочети повече

Лечение на бъбречни камъни

Петък 20 Януари, 2012

Бъбречните камъни трябва да се лекуват бързо, за да се избегнат допълнителни проблеми. На разположение са препаратите- Neorenal SR и Neoralit SR, които спомагат лечението на камъните в бъбреците, подпомагат преминаването на бъбречните камъни през пикочните пътища и отделянето им по естествен начин.

прочети повече

Камъни в бъбреците

Петък 13 Януари, 2012

Бъбречните камъни се образуват поради натрупване на излишни количества от вещества в урината, които формират камъни, както и ако обемът на урината е малък и веществата, които са в нея минерализират. Рискът от формиране на камъни в бъбреците е висока, ако..

прочети повече

Общи принципи на профилактика при пациенти с бъбречни камъни

Вторник 25 Май, 2010

Предпазването от бъбречни камъни не е лесна задача и изисква дългосрочно посвещаване на идеята за постигане на добро здраве.

прочети повече

Диета при инфекциозни камъни

Понеделник 12 Април, 2010

Камъните, образувани в инфектирана среда, са съставени главно от магнезиево-амониев сулфат и калциев фосфат и се образуват винаги при наличие на инфекция в пикочно-половата система. Лечението им е комплексно, прилагат се антибиотици срещу причинителя на инфекцията, а често е необходима и оперативна намеса. Корекция на диетата е задължителна.

прочети повече

Диета при уратни камъни

Понеделник 05 Април, 2010

Уратните камъни се образуват от кристали пикочна киселина. Пикочната киселина е отпаден продукт от метаболизма на пурина, който е съставен елемент от човешките ДНК и РНК. Пурините могат да попаднат в организма и с храната – най-вече чрез месото, в което се съдържа ДНК и РНК на съответния животински вид. Богати на пурини са червеното, свинското, дивечовото и птичето месо, карантията и някои риби (сардина, аншоа, херинга). Други храни, богати на пурини, са гроздето, разтворимото кафе, горските плодове (малини, къпини, боровинки, ягоди и др.), цитрусовите плодове и сокове, някои зеленчуци. Освен тези храни трябва да се избягва и алкохолът.

прочети повече

Лечение на бъбречно-каменната болест

Сряда 17 Февруари, 2010

Бъбречната колика е най-тежкият и най-чест симптом при пациентите с уролитиаза. Това е сериозно спешно състояние, изискващо адекватни мерки от страна на лекаря. Пациентът трябва задължително да се консултира със специалист, за да се изключат състояния като остър апендицит, панкреатит, холецистит, илеус и други.

прочети повече

Камъни, образувани в инфектирана среда

Сряда 10 Февруари, 2010

Камъните, образувани в инфектирана среда (наричани още инфекциозни камъни), са около 10% от всички бъбречни камъни. Те са съставени главно от магнезиево-амониев сулфат и калциев фосфат и се образуват винаги при наличие на инфекция в пикочно половата система (ППС).

прочети повече

Диета и лечение на калциеви камъни

Петък 05 Февруари, 2010

Лечението и профилактиката на калциевите камъни включват корекция на хранителните навици (диета) и медикаменти.

прочети повече

12