Етикети

Публикации с етикет "Neolexan"

Какво не знаем за съня?

Сряда 18 Декември, 2013
Сънят е сложен физиологичен процес. По време на нощен сън тялото преминава през редица цикли. Средно един възрастен човек преминава през 4-5 цикъла на сън в рамките на 8 часа. Всеки цикъл продължава около 90 минути...
прочети повече

Колко сън е достатъчен?

Петък 13 Декември, 2013
Няма правило, което да оказва колко точно часа сън е достатъчен тъй като нуждите на всеки човек са индивудални. На някои хора са им достатъчни едва 5 часа сън на нощ, докато на други им трябват 8, 9 или повече часа сън за да отпочинат. Милиони хора по света..
прочети повече

Какво представлява безсънието?

Понеделник 02 Декември, 2013
Повтарящото се безсъние се квалифицира като инсомния (проблем със съня). Инсомнията обхваща редица проблеми със съня като: трудно заспиване, повърхностен и лек сън, чести събуждания, прекалено ранно събуждане и невъзможност за..
прочети повече

Проблеми с паметта

Вторник 22 Октомври, 2013
Повечето хора смятат, че е нормално с напредване на възрастта способността им да помнят да намалява. За щастие това не е съвсем така. Една от основните причини, поради която се появяват проблеми с паметта е..
прочети повече

План за здравословно отслабване в 7 точки

Вторник 08 Май, 2012
Подготвили сме програма за стройно тяло в няколко лесни стъпки. В програмата няма нищо трудно или скъпо, просто трябва да сте постоянни.
прочети повече

Как да се справим с пролетната умора

Понеделник 19 Март, 2012
Здравословният начин на живот е първата стъпка към справянето с пролетната умора. Полезно е да се движите повече, както и да отделяте достатъчно време за сън.
прочети повече

Как да се откажем ефективно от цигарите

Сряда 23 Март, 2011

Хората които искат да откажат тютюнопушенето знаят, че през този период на въздържание се появява неустоимо желание за една цигара, която да им оправи настроението. За да свикне организмът по-лесно с липсата на никотин, може да се разчита на помощник на волята в лицето на „хормона на щастието“- серотонинът.  Адекватни нива на серотонин могат да се поддържат с ежедневен прием на NEOLEXAN. 

прочети повече

Фибромиалгия – как да я разпознаем и как да си помогнем?

Вторник 15 Март, 2011
Фибромиалгията е хронично състояние, засягащо все повече хора. Най-често се среща при претоварени и преуморени, но и при обездвижени хора, работещи ежедневно с компютър. Характеризира се с умора, болки в мускулите, ставите и сухожилията, множество точки на повишена чувствителност по тялото, съпроводено най-често с ниски нива на серотонин...
прочети повече

Хронично главоболие. Мигрена. Какво да правя?

Вторник 08 Март, 2011

Главоболието е едно от най-често срещаните неразположения. По данни на Световната Здравна Организация, близо 350 милиона души в света страдат от хронично главоболие. Счита се, че хроничното главоболие и особено мигрената са резултат от ниски нива на серотонин, най-вероятно поради повишеното му разграждане в мозъка. За да подпомогнете овладяването на болката е препоръчително да...

прочети повече

Тревожност, безпокойство, страх!

Понеделник 28 Февруари, 2011

Стресът предизвикан от динамичната среда, липсата на сигурност и невъзможността да се отреагира навреме на бързо настъпващите промени в обкръжаващия свят, увеличава риска за развитие на хронична тревожност, безпокойство и изпитване на страх. Стресът въздейства пряко върху мозъка посредством мислите и емоциите, натрупвайки напрежение в организма. Затова е необходимо да...

прочети повече

12