Етикети

Публикации с етикет "лабораторен протокол за диагностициране"

Как да се отървем от бъбречните камъни

Събота 19 Май, 2012
Най-важното условие, за да може лекарят да назначи адекватно лечение и профилактика, предотвратяваща образуването на повече камъни е ...
прочети повече

Камъни в бъбреците при децата

Вторник 31 Януари, 2012
Препаратът Neorenal SR за деца повлиява благоприятно функциите на бъбреците и отделителната система при бъбречно-каменна болест и възпалителни заболявания. Улеснява отделянето на бъбречни камъни и облекчава симптомите при цистит и уретрит.
прочети повече

Прогноза на бъбречно-каменната болест

Понеделник 15 Февруари, 2010

Много са факторите, от които зависи лечението на бъбречно-каменната болест. Ако камъкът е по-малък от 5 mm има много голяма вероятност да се изхвърли с урината спонтанно, без хирургическа намеса. В тези случаи пациентите се нуждаят само от болкоуспокоителни и правилни съвети за адекватно поведение след изхвърлянето на камъка. Ако камъкът е над 10 mm е почти сигурно, че няма да премине през ППС самостоятелно.

прочети повече

Симптоми на бъбречно-каменната болест. Изследвания и поставяне на диагноза

Сряда 27 Януари, 2010

Образуването и нарастването на бъбречните камъни протича без симптоми и човек даже не подозира, че има камъни в бъбреците до момента, в който не изпита силна болка. Понякога кризите са придружени от кръв в урината, чувство на парене при уриниране, по-често уриниране. Други симптоми, свързани с бъбречни камъни, са гадене, спадане на кръвното налягане до колапс, наличие на инфекция на пикочно-половата система, висока температура, повръщане, загуба на апетит и втрисане. Диагнозата БКБ се поставя след физически преглед от лекар, лабораторни и клинични изследвания.

прочети повече

Рискови фактори за образуване на бъбречни камъни

Вторник 26 Януари, 2010

Няколко са рискови фактори, които допринасят за образуването на бъбречните камъни. Те могат да бъдат сведени до пет химически причини: хиперкалциурия, хипероксалурия, хиперурикозурия, хипоцитратурия и недостатъчно количество приета вода.

прочети повече

Камъни в бъбреците

Понеделник 25 Януари, 2010

Камъкът, който се образува в бъбреците и блокира пътя на урината, е може би най-болезненото нещо, което може да се случи в живота на човек. Болката е по-силна от огнестрелна рана, счупена кост, изгаряне и дори раждане. Един на всеки 10 души е с риск да развие БКБ на даден етап от живота си.

прочети повече