Етикети

Публикации с етикет "изследвания"

Камъни в бъбреците при децата

Вторник 31 Януари, 2012
Препаратът Neorenal SR за деца повлиява благоприятно функциите на бъбреците и отделителната система при бъбречно-каменна болест и възпалителни заболявания. Улеснява отделянето на бъбречни камъни и облекчава симптомите при цистит и уретрит.
прочети повече

Симптоми на бъбречно-каменната болест. Изследвания и поставяне на диагноза

Сряда 27 Януари, 2010

Образуването и нарастването на бъбречните камъни протича без симптоми и човек даже не подозира, че има камъни в бъбреците до момента, в който не изпита силна болка. Понякога кризите са придружени от кръв в урината, чувство на парене при уриниране, по-често уриниране. Други симптоми, свързани с бъбречни камъни, са гадене, спадане на кръвното налягане до колапс, наличие на инфекция на пикочно-половата система, висока температура, повръщане, загуба на апетит и втрисане. Диагнозата БКБ се поставя след физически преглед от лекар, лабораторни и клинични изследвания.

прочети повече

Камъни в бъбреците

Понеделник 25 Януари, 2010

Камъкът, който се образува в бъбреците и блокира пътя на урината, е може би най-болезненото нещо, което може да се случи в живота на човек. Болката е по-силна от огнестрелна рана, счупена кост, изгаряне и дори раждане. Един на всеки 10 души е с риск да развие БКБ на даден етап от живота си.

прочети повече