Етикети

Публикации с етикет "бъбречни камъни"

За последните 16 години хората с бъбречни камъни са двойно повече

Петък 06 Юли, 2012
Бъбречно-каменната болест е два пъти по-често срещана в сравнение с началото на 90-те години. Това показва ново проучване, в което са участвали 12 000 души. Ако имате склонност към образуване на камъни в бъбреците, ви препоръчваме...
прочети повече

Как да се отървем от бъбречните камъни

Събота 19 Май, 2012
Най-важното условие, за да може лекарят да назначи адекватно лечение и профилактика, предотвратяваща образуването на повече камъни е ...
прочети повече

Камъни в бъбреците при децата

Вторник 31 Януари, 2012
Препаратът Neorenal SR за деца повлиява благоприятно функциите на бъбреците и отделителната система при бъбречно-каменна болест и възпалителни заболявания. Улеснява отделянето на бъбречни камъни и облекчава симптомите при цистит и уретрит.
прочети повече

Лечение на бъбречни камъни

Петък 20 Януари, 2012

Бъбречните камъни трябва да се лекуват бързо, за да се избегнат допълнителни проблеми. На разположение са препаратите- Neorenal SR и Neoralit SR, които спомагат лечението на камъните в бъбреците, подпомагат преминаването на бъбречните камъни през пикочните пътища и отделянето им по естествен начин.

прочети повече

Камъни в бъбреците

Петък 13 Януари, 2012

Бъбречните камъни се образуват поради натрупване на излишни количества от вещества в урината, които формират камъни, както и ако обемът на урината е малък и веществата, които са в нея минерализират. Рискът от формиране на камъни в бъбреците е висока, ако..

прочети повече

Общи принципи на профилактика при пациенти с бъбречни камъни

Вторник 25 Май, 2010

Предпазването от бъбречни камъни не е лесна задача и изисква дългосрочно посвещаване на идеята за постигане на добро здраве.

прочети повече

Диета при инфекциозни камъни

Понеделник 12 Април, 2010

Камъните, образувани в инфектирана среда, са съставени главно от магнезиево-амониев сулфат и калциев фосфат и се образуват винаги при наличие на инфекция в пикочно-половата система. Лечението им е комплексно, прилагат се антибиотици срещу причинителя на инфекцията, а често е необходима и оперативна намеса. Корекция на диетата е задължителна.

прочети повече

Диета при цистинови камъни

Понеделник 29 Март, 2010

Цистиновите камъни се образуват при хора с нарушен метаболизъм на аминокиселината цистин, което води до високо съдържание на цистин в урината и създава предпоставка за утаяване и образуване на бъбречни камъни. Разтворимостта на цистина зависи до голяма степен от киселинността на урината. При повишаване на киселинността на урината разтворимостта на цистина намалява. Затова в лечението на цистинови камъни се препоръчва приемът на вода да бъде увеличен до 3-4 литра на ден, солта в храната да бъде намалена и да се ограничи количеството метионин в диетата.

прочети повече

Диета при калциеви камъни

Понеделник 15 Март, 2010

Високите нива на калций в урината са най-честия рисков фактор за бъбречни камъни. Най-често срещаната причина за високи нива на калция е повишената абсорбция (усвояване) на калций в тънките черва. Именно затова се препоръчва умерено намаляване на калция в храната. Трябва да се внимава обаче количеството му да не падне твърде много, защото това може да доведе до образуване на калциево-оксалатни бъбречни камъни.

прочети повече

Лечение на бъбречно-каменната болест

Сряда 17 Февруари, 2010

Бъбречната колика е най-тежкият и най-чест симптом при пациентите с уролитиаза. Това е сериозно спешно състояние, изискващо адекватни мерки от страна на лекаря. Пациентът трябва задължително да се консултира със специалист, за да се изключат състояния като остър апендицит, панкреатит, холецистит, илеус и други.

прочети повече

12