Етикети

Какво не знаем за уголемената простата? (част 1)

Вторник 17 Февруари, 2015
Доброкачественото уголемяване на простатата представлява разрастване на тъканта на простатата при мъжете. Състоянието се нарича доброкачествена хиперплазия на простатата (ДХП). В България от ДХП страдат около 2 милиона мъже, като...
прочети повече

Простатит

Вторник 10 Февруари, 2015
Простатитът е възпаление на простатата. Среща се при мъже във всички възрасти. Заболяването най-често се причинява от бактерии, които проникват в простатата от други части на тялото- например през уретрата или след недоизлекувано възпаление на...
прочети повече

Как да се предпазим при грипна епидемия

Петък 30 Януари, 2015
При епидемия или среща с болен от грип е много важна защитата с противовирусни препарати (Aviron Rapid, Aviron Kids). Антибиотиците не въздействат на вирусите, те се предписват от лекар само при съмнения или доказана бактериална инфекция.
прочети повече

Какво представлява простатата?

Вторник 20 Януари, 2015
Простатата е жлеза, която е част от мъжката полова система. Състои се от три дяла, обградени от капсула. Произвежда простатен секрет, съставляващ голяма част от семенната течност. Три са основните заболявания на простатата...
прочети повече

Навици за здравословен сън

Вторник 27 Май, 2014
За да се постигне здравословен сънен цикъл понякога е нужно да отстраним някои вредни за съня навиции да изградим нови. В тази статия ще намерите списък с препоръчителни действия, които подпомагат качеството и количеството на съня:..
прочети повече

Липсата на сън води до здравословни проблеми

Сряда 14 Май, 2014
Напоследък все по-често срещан е животът на пълни обороти- почти без почивка. Но свиква ли се с това, помага ли ни наистина да свършим всичките си ангажименти качествено и в същото време да запазим здравето си?
прочети повече

Препоръки при безсъние и проблеми със съня

Четвъртък 27 Март, 2014
Ако страдате от безсъние, заспивате трудно или ви измъчват чести нощни събуждания, краткотраен и неотморяващ сън, може да подобрите съня си, спазвайки следните съвети: 1. След обяд и вечер избягвайте..
прочети повече

Грип, настинка или дори алергия? Как да ги различим?

Четвъртък 13 Февруари, 2014
Понякога началните симптоми на настинката, грипът и алергията са сходни и можем лесно да се объркаме от какво сме се разболяли. Все пак трите състояния имат ясни разлики, по които можем да ги различим...
прочети повече

Настинка

Вторник 11 Февруари, 2014
Статистиката сочи, че здравите хора боледуват средно два пъти в годината от настинка. Децата понякога боледуват по-често, защото имунната им система е недоразвита и вирусите ги заразяват много по-лесно. Когато зрял човек боледува често от настинка..
прочети повече

Препоръки за бързо справяне с грип

Четвъртък 06 Февруари, 2014
Ако грипът не ви подмине, може да помогнете организма си да се справи значително по-бързо с него, спазвайки следните съвети: 1. Веднага след първите симптоми на грипа- болки в гърлото, хрема, температура, отпадналост, болки в мускулите, вземете..
прочети повече

1234...8